Retete

Pizza Bresaola
10.09.2013
Antica Pasticceria D'Italy
Bucatarie: italiana Dificultate: usor Timp de preparare: 25 minute Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente

PENTRU ALUAT
300g făină Molino Caputo
1 linguriţă drojdie instant (la plic)
1 linguriţă de sare
1 lingură ulei de măsline Robo, plus încă puţin pentru a stropi deasupra
 

PENTRU SOSUL DE ROŞII

100 ml de passata Robo
1 mână de busuioc proaspăt sau 1 linguriţă uscat
1 căţel de usturoi zdrobit 

PENTRU TOPPING
un bulgăre de mozarella Auricchio de 125g, tăiat felii
o mână de parmezan ras Robo
o mână de roşii cherry tăiate pe jumătate
LA SFâRŞIT
felii subtiri de bresaola Maxfood si o mână de frunze de rucola

Mod de preparare
  • 1. Pregătirea aluatului Puneţi făina în bolul mare, adăugaţi drojdia şi sarea şi amestecaţi. Faceţi o gaură în mijloc, turnaţi 200ml apă călduţă şi uleiul de măsline şi amestecaţi cu o lingură de lemn până ce obţineţi un aluat moale şi umed. Răsturnaţi pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină şi frământaţi timp de cinci minute până se înmoaie. Acoperiţi cu un prosop şi daţi deoparte. Pentru un blat mai gros lăsaţi aluatul să crească. Aluatul poate fi congelat.
  • 2. Pregătirea sosului Amestecaţi passata, busuiocul şi usturoiul zdrobit, apoi condimentaţi după gust. Lăsaţi la temperatura camerei în timp ce daţi formă aluatului.
  • 3. Întinderea aluatului Dacă l-aţi lăsat la crescut, îl frământaţi rapid şi îl împărţiţi în două. Pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţi coca în forma a două discuri mari, cu diametrul de 25cm, folosind sucitorul. Aluatul trebuie să fie foarte subţire, deoarece creşte în cuptor. Puneţi discurile de aluat pe două tăvi de copt presărate cu făină.
  • 4. Pregătirea toppingului şi coacerea Încălziţi cuptorul la 220° C. Puneţi o tavă de copt cu faţa în jos în partea de sus a cuptorului. Întindeţi sosul peste aluaturi. Presăraţi brânză şi roşii, picuraţi ulei de măsline şi condimentaţi. Aşezaţi o pizza, împreună cu tava de copt pe care se află, peste tava preîncălzită. Lăsaţi la cuptor timp de 8-10 minute, până se rumeneşte. Serviţi cu ulei de măsline, rucola şi felii subtiri de bresaola